Jancsár Lili Európa legjobbjai között

kr lili

A szlovákiai Valca adott otthont a Spartan Race Közép-Európai Bajnokság utolsó állomásának. Az összesítéskor a tiszaújvárosi Jancsár Lili a dobogó harmadik fokára állhatott, míg a verseny Super távján a korosztályos második helyen végzett.

A Spartan Race akadályfutás pár éve vetette meg lábát hazánkban, és ahogy jött, úgy tarolt. Egyre többen indulnak el ezeken a versenyeken, ahol egy bizonyos táv teljesítése mellett különféle kúszós-mászós, cipekedős akadályokon átjutva érnek célba a versenyzők. A Spartan Race varázsa sokakat magával ragadott már, de vannak olyanok, akik nem csak hobbiként tekintenek rá. Így Jancsár Lili sem, aki 2018 tavaszán Nagykanizsán próbálta ki először az akadályfutást, idén pedig már Közép-Európa egyik legjobbja lett. Lili a tiszaújvárosi Spartan csoport egyik edzője, a csoport tagjai közösen készülnek a versenyekre, és indulnak el azokon. Most tízen utaztak együtt, és segítették egymást a verseny előtti és utáni napokban. A regionális bajnokság öt futama közül négyen kötelező volt részt venni, Lili ott volt Nagykanizsán, Zakopane-ban, Brassópojánán és most, Valcán is. Az összegyűjtött pontok alapján most hirdették ki az idei végeredményt, s szólították Lilit a dobogóra.

- Már a mostani verseny előtt is az első háromban voltam korosztályomban - mondta Lili -, így szerettem volna megtartani ezt a dobogós helyezést. Büszke vagyok arra, hogy ilyen jól sikerült. A pálya 22 km-es volt, ebből 2 km a patakban vezetett, hűvös, esős idő volt, voltak olyan szakaszok, ahol négykézláb tudtunk csak menni, szóval nem volt egyszerű. Elégedett vagyok az elért eredménnyel.