Gasztro korzóztunk

 

címlap nagy

Street food fesztivállal zárult az idei nyári szezon. A Gasztro korzón finom ételek, hűsítő italok, koncertek, és latintáncos bemutató is várta azokat, akik szombat délután kilátogattak a Széchenyi útra. A Derkovits Művelődési Központ előtt kialakított sétány hamar megtelt. A nyári napsütés, a finom illatok és a színes programok tömegeket csalogattak ki a művelődési központ nyárbúcsúztatójára.

Nem maradhatott el a mindig népszerű vasalt lángos, de volt lángosból pityókás is, hot-dog, kolbász, szalonna vagy testes borok mellé ízletes házi sajt, desszertnek sütemények, fagylaltok, cukorba forgatott spanyol édesség csoki, eper vagy mogyorókrém öntettel, egy korsó kézműves sör vagy egy gyümölcsös, jeges limonádé a sor végére. Az árnyékban a legkisebbeknek kézműves foglalkozások segítettek a környezetvédelem és az újrahasznosítás útvesztőjében eligazodni. A nagyobbak az Árral szemben című vándorkiállításon szélesíthették természetvédelmi ismereteiket. És ha már természet...

A Táncolj a zöldben! elnevezésű programon laza salsa partyt tartottak a Március 15. park fái között. A népszerű kubai mozgás egyszerű alaplépésit is ki lehetett próbálni. Az sem maradt szórakozás nélkül, aki a tánc helyett inkább zenét hallgat. A Gasztro korzó színpadán egymásnak adták a fellépők a mikrofont. Csézy, a Cozombils Trió, Ildi Rider és Hauber Zsolt is zenélt a tiszaújvárosi közönségnek.